Olaf Skoglunds Minneløp Highlight

Lørdag 1 juli gikk startskuddet til verdens lengste rulleskirenn, Olaf Skoglunds Minneløp! Dette er niende gangen løpet arrangeres og er en del av World Classic Tour, sammen med Alliansloppet, Blinkfestivalen og Fiemme rollerski cup.

Det er I.L. Tørn og Kjosen I.L som arrangerer løpet og serverer den store styrkeprøven for langløpere. Det er en naturskjønn løype fra fjord til fjell, som skryter på seg 80 lange kilometer med 500 meters stigning. Løpet starter i vakre kystomgivelser i Kragerø, deretter må deltagerne jobbe seg innover og oppover i troll og tusseland (også kjent som Telemark). Mål ser de først når de når Gautefall Biathalon, et helårs skiskytteranlegg på Gautefall heia.

Selv blir jeg litt svett av å gå ut til postkassa, og dersom undertegnede hadde meldt seg på løpet i et øyeblikk av bravado hadde jeg nok ikke sett Gautefall så mye som registrert at det var noe der bak oksygenmaska og tårene. Kanskje jeg hadde kommet meg i mål… ca én måned etter de andre. Dønn sist og veldig trist. Mest sannsynlig hadde jeg ikke kommet ut av Kragerø, men fått akutt vondt i benet ved nærmeste iskiosk og måtte avbrutt løpet av helsemessige årsaker. Det blir ikke TV av sånt.

Vi bøyer oss i støvet for alle som karret seg i mål. Dere er helt rå.

 

Add comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *