Bilde av vinnerene av Oslo GP

Oslo Grand Prix er et showritt midt i Oslos gater, med start og mål i Karl Johans gate. Det har blitt arrangert 3 ganger (2009, 2010 og 2012), og er en sykkelfest som samler rundt 40 000 mennesker for å heie frem store og små stjerner. Løypa har start og mål på Universitetsplassen, og er en sløyfe på én kilometer lang som det sykles rundt, og rundt, og rundt… og rundt, i en time.  I tillegg kommer det fem runder med innlagte spurter.

I forkant av løpet er det et eget Tour of Norway for Kids som ble kjørt i samme løype, og hadde over 500 små sykkelglade deltagere. Kreftforeningen hadde en Xcycling Event i samarbeid med Elixia der man kunne sykle mot Frode Grodås, Dag Otto Lauritzen, og kombinertløperne Mikko Kokslien, Magnus Moan og Magnus Krog. Alt overskuddet fra arrangementet ble også gitt til Kreftforeningen.

På siste runden var Cavendish, Sagan, Rasch og Boasson Hagen tett om tett, men det var Mark Cavendish som ilte forbi i siste liten og tok øverste palleplass. Det er ikke bare-bare å slå en sprinter som kan komme opp i nesten 50km/t på flat strekning!

Resultatlista fra Oslo GP

 

Add comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *